Αρχική σελίδα ΕπικοινωνίαGr | En
Αιγαίαθλον Αιγαιαθλητές Αποστολή & στόχοι Έμβλημα Χορηγοί Δημοσιεύματα Photo Gallery

 

Αιγαιαθλητές
Βιογραφικά Αιγαιαθλητών
Αθλητισμός & Αναπηρία

Βιογραφικά Αιγαιαθλητών

Μαριάνα Μπατσαλιά

Η Μαριάννα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και είναι φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στη διατροφή και διαιτολογία.

Ξεκίνησε να κολυμπά σε ηλικία πέντε ετών και συμμετείχε για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα στα οχτώ της χρόνια. Από το 1999 είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας κολύμβησης αθλητών με αναπηρία και συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης (Γερμανία 1999), όπου κατέκτησε την 6 η θέση στα 100μ πρόσθιο. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Σουηδίας το 2001 κατέκτησε την 7 η θέση στα 100μ πεταλούδα.

Η Μαριάννα ήταν μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας του Σύδνεϋ το 2000, όπου κατέκτησε την 14 η θέση στα 100μ πρόσθιο. Ως κολυμβήτρια ανοιχτής θάλασσας, ολοκλήρωσε το 2002 τον διάπλου του Μαλιακού Κόλπου, μήκους 11 χιλιομέτρων.

Το 2002, η Μαριάννα έλαβε μέρος στη Βουλή των Εφήβων.

Top of page

Γιάννης Χατζήμπεης

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Παπεπιστημίου Πειραιά, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις, και διαθέτει Μάστερ, στη Διοίκηση του Αθλητισμού (Sport Management) από το Πανεπιστήμιο - University of Technology (UTS) του Σύδνεϋ.

Κατά την παραμονή του στην Αυστραλία, ο Γιάννης εργάστηκε για την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ 2000. Ο Γιάννης εργάστηκε, επίσης, στη Διεύθυνση Μάρκετινγκ - Χορηγιών της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος χορηγιών και μάρκετινγκ σε έργα που συνδέονται με την υγεία και την άθληση.

Ο Γιάννης διετέλεσε αθλητής της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία από το 1993 ως το 2002. Συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 με την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα στην κολύμβηση.

Ο Γιάννης έχει λάβει μέρος σε πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με σπουδαιότερη διάκριση την 6 η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία της Νέας Ζηλανδίας (1998), στα 100μ πεταλούδα. Το 2001 ο ήταν 6 ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας στα 100μ πεταλούδα.

Ο Γιάννης κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 και 100μ πεταλούδα και 50μ ελεύθερο στην κατηγορία του, ενώ είναι ο πρώτος αθλητής με αναπηρία που πραγματοποίησε τον διάπλου ανοιχτής θάλασσας του Τορωναίου Κόλπου στη Χαλκιδική, απόστασης 26 χλμ. (3 φορές).

Top of page

Κωνσταντίνος Μάριος Φύκας

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε να κολυμπά και γρήγορα εξελίχθηκε σε κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή. Το 1996, σε ηλικία 16 ετών, έγινε ο νεότερος Έλληνας αθλητής που κατακτά μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο. Οι Παραολυμπιακές διακρίσεις συνεχίζονται για τον Κωνσταντίνο στο Σύδνεϋ, όπου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 50 και 100μ ελεύθερο, κατηγορία S 8, καταρρίπτοντας παράλληλα τέσσερις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ (προκριματικούς και τελικούς).

Ο Κωνσταντίνος έχει κατακτήσει πολλαπλές διακρίσεις σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρία στη Νέα Ζηλανδία το 1998, καθώς και αργυρό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρία στην Αργεντινή το 2002 και πολλές Πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Τον Αύγουστο του 2003, ο Κωνσταντίνος κατέριψε το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο στην κατηγορία του με χρόνο 1:1:28'.

Ως κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ο Κωνσταντίνος ολοκλήρωσε το 2001 τον διάπλου του Μαλιακού Κόλπου, απόστασης 11 χιλιομέτρων.

Top of page

Σάκης Κωστάρης

Ο Σάκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1972. Αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών με πρώτο πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο, και διαθέτει Μάστερ, στη Διοίκηση του Αθλητισμού (Sport Management) στο Πανεπιστήμιο - University of Technology (UTS) του Σύδνεϋ.

Κατά την παραμονή του στο Σύδνεϋ, ο Σάκης εργάστηκε για την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ 2000. Παράλληλα, προπονήθηκε και συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, όπου κατέλαβε τη 12η θέση στα 100μ ύπτιο, κατηγορία S9.

Ο Σάκης εργάστηκε στη γενική διεύθυνση Επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, με επίκεντρο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Σάκης υπήρξε αθλητής της Εθνικής ομάδας κολύμβησης ατόμων με αναπηρία από το 1995 ως το 2002. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα, ενώ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ ύπτιο, 100 και 400 μ ελεύθερο στην κατηγορία του. Ως κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ο Σάκης έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία το διάπλου του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής απόστασης 26 χιλιομέτρων, το διάπλου του Μαλιακού Κόλπου απόστασης 11 χιλιομέτρων και το διάπλου της λίμνης Πλαστήρα απόστασης 5 χιλιομέτρων.

Top of page

Νίκος Πατεράκης

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Εργάζεται στη ΔΕΗ και είναι φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Νίκος διακρίθηκε από νωρίς στην κολύμβηση. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι χρυσός, αργυρός και χάλκινος Πανελληνιονίκης στα αγωνίσματα: 200μ μικτή ατομική, 100μ πρόσθιο, 100μ ελεύθερο, 100μ ύπτιο, 100μ πεταλούδα και 50 μ ελεύθερο. Παράλληλα, έχει κατακτήσει μια σειρά από διεθνείς διακρίσεις, με σπουδαιότερες την 3 η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1993 στη Γαλλία, την 7 η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρία (Μάλτα 1994), στα 100 μ πρόσθιο, την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης (Ισπανία 1997) στα 100μ πρόσθιο και την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης (Γερμανία 1999) στα 100 μ πρόσθιο και στα 200 μ μικτή ατομική.

Ως κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, έχει ολοκληρώσει τον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου Χαλκιδικής απόστασης 26 χιλιομέτρων, το διάπλου του Μαλιακού Κόλπου απόστασης 11 χιλιομέτρων και το διάπλου της λίμνης Πλαστήρα απόστασης 5 χιλιομέτρων και του διάπλου της λίμνης Τριχωνίδας.

Top of page

Γιώργος Μαθάς

Ο Γιώργος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι οικογενειάρχης και πατέρας δυο παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο επιπέδου Μάστερ από πανεπιστήμιο του Βελγίου.

Ο Γιώργος ειδικεύεται στην προπόνηση αθλητών με αναπηρία. Αθλητές του έχουν διακριθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η ενασχόλησή του, όμως, με τη μαραθώνια κολύμβηση, με την οποία ασχολείται από το 1983, του έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις. Ο Γιώργος έχει ολοκληρώσει τον διάπλου μήκους 26 χλμ στον Τορωναίο κόλπο 10 φορές, έχει κολυμπήσει τη Λίμνη της Ζυρίχης, το γύρο του Μανχάτταν, τον διάπλου του νησιού Στάρι Γκραντ στην Αδριατική, τη λίμνη Γουίντερμερ στη Βόρεια Αγγλία. Ο Γιώργος έχει συμμετάσχει στην ομάδα της σκυταλοδρομίας Θεσσαλονίκης - Σκοπέλου και έχει λάβει μέρος σε 24ωρο αγώνα σε πισίνα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος διέπλευσε το στενό της Μάγχης, το 1998, και για το επίτευγμά του αυτό βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς. Είναι ο πρώτος Έλληνας που ολοκληρώνει επίσημα τον διάπλου της Μάγχης τα τελευταία χρόνια, μετά τον Ιάσωνα Ζηργάνο, που κολύμβησε τη Μάγχη πριν από περίπου 50 χρόνια.

Top of page

Πέτρος Τσιάλας

Ο Πέτρος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην κολύμβηση. Συνέχισε τις σπουδές του με ένα Μάστερ στη Διοίκηση (Business Administration - MBA) του Πανεπιστημίου Brunnet, Μεγάλης Βρετανία (Distance Learning Program, 1999). Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μάστερ, στη Διοίκηση του Αθλητισμού (Sport Management) στο Πανεπιστήμιο - University of Technology (UTS) του Σύδνεϋ.

Κατά την παραμονή του στο Σύδνεϋ, ο Πέτρος εργάστηκε για την Οργανωτική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ 2000. Ο Πέτρος ήταν μέλος της ομάδας διοίκησης αθλητικού τομέα υγρού στίβου στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Σήμερα εργάζεται για τη διοργάνωση των Πανασιατικών Αγώνων του 2006 στο Κατάρ.

Η ενασχόληση με το άθλημα της κολύμβησης άρχισε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Το 1982 έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Θέση που διατήρησε μέχρι και το 1994. Ο Πέτρος κατείχε τα Πανελλήνια ρεκόρ στα 400 και 1500m ελεύθερο για 9 χρόνια, ενώ έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Ο Πέτρος έχει τερματίσει δύο φορές το 1992 και το 1997 διάπλου του Τορωναίου κόλπου στη Χαλκιδική (απόστασης 26 χλμ). Το 1992 τερμάτισε μάλιστα στην πρώτη θέση.

Top of page